Макарони с аспержи
Вегетарианска паста със зеленчуци, босилек и пармезан.
Необходими продукти:
- 300 г макарони (или друг вид паста по избор)
- 120 г аспержи
- 1 глава лук
- жълта, червена и зелена чушка (можете да използвате само един вид, но так е по-шарено; чушките трябва да са малки или сложете по половинка от всяка)
- 4 скилидки чесън
- босилек (най-добре 56 листа пресен)
- сол и черен пипер на вкус
- 1,5 с.л. балсамов оцет
- 8 с.л. зехтин
- 50 г рендосан пармезан
Начин на приготвяне:
1. Сварете макароните според описанието на опаковката.
2. Докато те се варят наситнете лука, чушките нарежете на тънки полумесеци, а аспержите кипнете съвсем кратко в подсолена вода. Ако са прекалено големи ги нарежете по дължина след варенето.
3. Сварените макарони отцедете през гевгир и шокирайте под студена течаща вода.
4. Сгорещете 4 с.л. от зехтина и запържете вътре лука. Щом започне леко да потъмнява, добавете чушките и аспержите и гответе още 2 минути. После изсипете и макароните. Отгоре добавете пресиран или стрит на паста чесън, наситнен босилек и подправки на вкус. Гответе 5 минути при непрестанно бъркане.
5. Накрая залейте с балсамикото и останалия зехтин, размешайте и прехвърлете в индивидуални порции. Тях поръсете с пармезан и по желание украсете с маслини, чери домати, резени бекон, листенца босилек или каквото ви хрумне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ