Летен омлет с месо, кашкавал и пресни зеленчуци
Омлет с шунка, гъби, пресен лук, домати и чушки.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 50 мл мазнина за пържене по избор
- 2-3 стръка пресен лук
- 2-3 стръка пресен чесън
- 1 зелена чушка
- 1 домат
- 50 г бяло сирене
- 50 г кашкавал, нарязан на ситни кубчета
- 50-100 г шунка (или друго месо по избор)
- Чубрица
- Червен пипер
- Кимион
- Черен пипер
- Лют сос или лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Пригответе си всички продукти преди да започнете пържетено. Нека сиренето и кубчетата кашкавал и месо ви бъдат под ръка, както и нарязаните на ситно домат, лук и чесън и чушката на тънки, не много дълги ленти. Отстрани чакат и подправките. Пригответе си и шпатула.
2. Сгорещете мазнината и счупете в нея трите яйца. С помощта на шпатулата разстелете горната им все още течна част така, че по дъното на тигана да се образува дебела яйчена палачинка.
3. Пържете до желаната готовност и обърнете внимателно с шпатулата от другата страна. В следния ред разпределете продуктите: първо сиренето, след него месото, после зеленчуците и лука, след тях подправките и за финал – кашкавала.
4. Затворете омлета, като го прехлупите на две и внимателно го прехвърлите в чиния.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ