Регистрация

Летен омлет с месо, кашкавал и пресни зеленчуци

Летен омлет с месо, кашкавал и пресни зеленчуци
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3440

Омлет с шунка, гъби, пресен лук, домати и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 50 мл мазнина за пържене по избор
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 2-3 стръка пресен чесън
  • 1 зелена чушка
  • 1 домат
  • 50 г бяло сирене
  • 50 г кашкавал, нарязан на ситни кубчета
  • 50-100 г шунка (или друго месо по избор)
  • Чубрица
  • Червен пипер
  • Кимион
  • Черен пипер
  • Лют сос или лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Пригответе си всички продукти преди да започнете пържетено. Нека сиренето и кубчетата кашкавал и месо ви бъдат под ръка, както и нарязаните на ситно домат, лук и чесън и чушката на тънки, не много дълги ленти. Отстрани чакат и подправките. Пригответе си и шпатула.

2. Сгорещете мазнината и счупете в нея трите яйца. С помощта на шпатулата разстелете горната им все още течна част така, че по дъното на тигана да се образува дебела яйчена палачинка.

3. Пържете до желаната готовност и обърнете внимателно с шпатулата от другата страна. В следния ред разпределете продуктите: първо сиренето, след него месото, после зеленчуците и лука, след тях подправките и за финал – кашкавала.

4. Затворете омлета, като го прехлупите на две и внимателно го прехвърлите в чиния.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта