Лесно пилешко къри
Пиле с варива, ядки, зеленчуци и подправки.
Необходими продукти:
- слънчогледово олио
- 1 глава лук, фино нарязан
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1 с.л. къри на прах
- 1 ч.л. зърна кимион
- 2 пилешки филета, нарязани на ленти
- 250 мл пилешки бульон
- 80 г сушена червена леща
- незаквасена сметана
- 25 г кашу, печено
По желание:
- зелен фасул
- спанак
- бели стафиди
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото в голям тиган и запържете лука до омекване на много слаб огън. След това добавете чесъна и подправките. Разбъркайте и гответе още няколко минути.
2. Добавете още малко олио и сложете пилешкото. Гответе няколко мин., докато месото се покрие равномерно с подправките.
3. Добавете бульона и лещата, разбъркайте, оставете да кипне и покрийте; варете покрито 20-25 мин. на слаб огън, като разбърквате от време на време до омекване на лещата и готовност на пилешкото.
4. Прибавете незаквасената сметана, покрийте с капак и оставете да къкри още 5 мин.
5. Поднесете върху ориз, покрито с печени ядки кашу.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ