Бутерка с мандарини и сос Сабайон
Подобие на Милфьой с цитруси и сос от жълтъци и вино.
Необходими продукти:
- пакет бутертесто (600 г)
- 60 г пудра захар за соса
- 160 г пудра захар за тестото
- 4 жълтъка
- 600 г мандарини
- 6 с.л. сухо бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Извадете бутер тестото от плика и го разрежете на 4 правоъгълника. Подредете върху тях парченцата мандарини и поръсете с пудра захар. Запечете на 180 градуса за 15-тина минути докато тестото се сготви.
2. В съд на водна баня разбийте жълтъците с 60 г пудра захар и бъркайте докато сместа побелее и се сгъсти. След това лъжичка по лъжичка при непрестанно бъркане добавете и виното.
3. Охладете соса на водна баня и залейте с него готовите плодови бутерки. Сервирайте с листенце мента за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ