Лесна торта с бисквити и кондензирано мляко
Сметанова торта с кондензирано мляко и бисквитен блат.
Необходими продукти:
- 200 г бисквити
- 1 яйце
- 70 г масло
- 2 жълтъка
- 1 с.л. царевично нишесте
- 1 консерва кондензирано мляко
- 2 с.л. лимонов сок
- 200 мл сладкарска сметана за разбиване
- 50 г пудра захар
- няколко блокчета шоколад или друга сладкарска украса за декорация
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите смелете на трохи в чопър. Изсипете в купа.
2. Добавете яйцето и разтопеното масло. Разбъркайте добре.
3. С получената смес покрийте дъното и част от стените на форма за торти с падащо дъно. Ако сместа е прекалено суха, добавете още масло.
4. Пъхнете блата да се запече на 170 градуса в предварително загрята фурна за 10-12 минути.
5. През това време разбийте с миксер жълтъците с царевичното нишесте, лимоновия сок и кондензираното мляко. Залейте тортата и печете още 10-12 минути.
6. Докато се готви, разбийте сметаната с пудра захарта на сняг.
7. Изчакайте тортата да се охлади, покрийте със сметаната и отгоре поръсете рендосан шоколад или друга украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ