Адриатически аспержи с ядки
Карамелизирани аспержи с бяло вино.
Необходими продукти:
- 1 връзка аспержи
- 1/2 нарязан домат
- 1 скилидка нарязан чесън
- 1/4 ч.ч. бяло вино
- 1 ч.л. зехтин
- 1 ч.л. масло
- щипка морска сол
- прясно смлян черен пипер за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете голям тиган с на силен огън и добавете зехтина и аспержите (измити и почистени). Разбъркайте до готовност.
2. След като се карамелизират леко аспержите, ги извадете, намалете котлона до умерен и добавете домата и чесъна с щипка морска сол.
3. Когато зеленчуците започнат да се разпадат, добавете бялото вино и изчакайте да се редуцира наполовина.
4. Добавете маслото и аспержите, разбъркайте и поднесете леко поръсено с черен пипер, като гарнитура към риба или месо по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ