Лесен вишнев чийзкейк
Вишни придават стипчиво-сладък вкус на десерта ви.
Необходими продукти:
- 250 г содени курабийки
- 80 г масло (на стайна температура)
- 1 ч.л. бренди
- 400 г крема сирене Филаделфия
- 400 г йогурт
- 1 яйце
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1 консерва вишни
- 1 и 1/5 с.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте курабийките в плик с дъното на бутилка. С ръце натрошете останалите по-едри парчета, ако има такива. Добавете маслото и брендито и разбъркайте.
2. Сложете в тава и натиснете добре, като загладите повърхността.
3. Загрейте фурната на 180 градуса.
4. Разбийте сиренето Филаделфия със захарта, докато тя се разтопи напълно. Добавете яйцето, ваниловата есенция и накрая йогурта.
5. Изсипете в тавата с основата и загладете повърхността.
6. Печете за 25 минути. Ако печете повече от 25 минути, вкусът на крема сиренето ще се развали.
7. Междувременно, отворете консервата с вишни и отцедете течността в тиган. Добавете царевичното брашно и разбийте. Загрейте на средна температура и разбийте, докато се втвърди. Добавете вишните и разбъркайте.
8. Оставете да се охлади.
9. Разпределете върху изпеченият чийзкейк, когато се поохлади, и оставете да престои за известно време.
Дръжте в хладилник поне 4 часа преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ