Ленинградски бисквити
Бисквити с бити белтъци и захарна коричка.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. пудра захар
- 3 яйца
- щипка сол
- 50 г кристална захар
Начин на приготвяне:
1. Разделете в две отделни купи белтъците и жълтъците на яйцата, като е добре да извадите от хладилника яйцата час по-рано, за да са на стайна температура.
2. Разбийте белтъците със солта на пяна.
3. Разбийте жълтъците със захарта до хомогенизиране.
4. Обединете двете смеси, като вече не използвате миксер, а шпатула.
5. Гребвайте от сместа със супена лъжица и изсипвайте върху хартия за печене, с която сте застлали тава. Преценете си отстояние между бисквитите. Оригиналният начин за правенето им е с пош, но ако нямате и лъжица върши работа.
6. Посипете бисквитите с кристална захар и ги оставете за 1 час на стайна температура.
7. Загрейте фурната на 180 градуса и печете бисквитите в нея за по 6-7 минути докато леко започнат да им покафеняват крайчетата.
8. Отлепете от хартията чак когато са добре изстинали.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ