Регистрация

Ленинградски бисквити

Ленинградски бисквити
Лесно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1172

Бисквити с бити белтъци и захарна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 3 яйца
  • щипка сол
  • 50 г кристална захар

Начин на приготвяне:

1. Разделете в две отделни купи белтъците и жълтъците на яйцата, като е добре да извадите от хладилника яйцата час по-рано, за да са на стайна температура.

2. Разбийте белтъците със солта на пяна.

3. Разбийте жълтъците със захарта до хомогенизиране.

4. Обединете двете смеси, като вече не използвате миксер, а шпатула.

5. Гребвайте от сместа със супена лъжица и изсипвайте върху хартия за печене, с която сте застлали тава. Преценете си отстояние между бисквитите. Оригиналният начин за правенето им е с пош, но ако нямате и лъжица върши работа.

6. Посипете бисквитите с кристална захар и ги оставете за 1 час на стайна температура.

7. Загрейте фурната на 180 градуса и печете бисквитите в нея за по 6-7 минути докато леко започнат да им покафеняват крайчетата.

8. Отлепете от хартията чак когато са добре изстинали.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта