Къри с гарнитура по японски
Свинско с къри, картофи и моркови.
Необходими продукти:
- 200-250 г крехко свинско, нарязано на кубчета
- 1/2 голяма глава лук, нарязан на филийки
- 2 1/2 големи глави бял лук, нарязани на четвъртинки
- 3 моркова, нарязани наедро
- 5 средни картофа, нарязани на четвъртинки
- 3 скилидки чесън, нарязани
- 2 дафинови листа
- къри на прах, на вкус
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте свинското с кърито на прах и докато се маринова, пригответе останалите необходими продукти.
2. Сгорещете тиган на котлона и запечете месото до покафеняване.
3. Извадете месото от съда и добавете нарязания лук. Сотирайте до покафеняване.
4. Добавете морковите, лука и картофите. Сотирайте до омекване, но внимавайте картофите да не се препържат.
5. Добавете свинското.
6. Налейте достатъчно вода, за да покрие всички продукти в съда. Сложете дафиновите листа и оставете да заври.
7. Намалете котлона и оставете да къкри за около 35-45 мин.
8. Изключете котлона.
9. Добавете малко по малко парченцата в задушеното, като не спирате да бъркате, докато всички се разтворят напълно в соса.
10. Поднесете с гарнитура от задушен спанак и ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ