Регистрация

Къри с гарнитура по японски

Къри с гарнитура по японски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4048

Свинско с къри, картофи и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200-250 г крехко свинско, нарязано на кубчета
  • 1/2 голяма глава лук, нарязан на филийки
  • 2 1/2 големи глави бял лук, нарязани на четвъртинки
  • 3 моркова, нарязани наедро
  • 5 средни картофа, нарязани на четвъртинки
  • 3 скилидки чесън, нарязани
  • 2 дафинови листа
  • къри на прах, на вкус

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте свинското с кърито на прах и докато се маринова, пригответе останалите необходими продукти.

2. Сгорещете тиган на котлона и запечете месото до покафеняване.

3. Извадете месото от съда и добавете нарязания лук. Сотирайте до покафеняване.

4. Добавете морковите, лука и картофите. Сотирайте до омекване, но внимавайте картофите да не се препържат.

5. Добавете свинското.

6. Налейте достатъчно вода, за да покрие всички продукти в съда. Сложете дафиновите листа и оставете да заври.

7. Намалете котлона и оставете да къкри за около 35-45 мин.

8. Изключете котлона.

9. Добавете малко по малко парченцата в задушеното, като не спирате да бъркате, докато всички се разтворят напълно в соса.

10. Поднесете с гарнитура от задушен спанак и ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта