Регистрация

Крехки печени свински пържоли на фурна

Крехки печени свински пържоли на фурна
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 24791

Мариновани свински пържоли с червено вино, лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински пържолки (аз предпочитам свински врат, но често готвя и месца от други части на прасето)
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 120 мл червено вино
  • 6 с.л. соев сос
  • 2 с.л. горчица
  • 1 с.л. мед
  • сокът на един лимон
  • червен и черен пипер на вкус
  • кимион
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Ако пържолите са по дебели, ги приберете в найлонов плик и ги начукайте, за да се изтънят.

2. В купа смесете виното със соевия сос, горчицата, лимоновия сок и меда и разбъркайте докато се разтворят хубаво.

3. Добавете подправки, като можете да си позволите да прекалите леко с кимиона и лютия пипер.

4. Наситнете лука, чесъна смачкайте и прибавете към маринатата. Потопете пържолките в ароматния сос и ги оставете в хладилник да се мариноват. Най-добре е да прекарат цяло денонощие, но ако нямате време и след два часа ще са поели достатъчно аромати и вкусове. Съветвам да увиете съда с месото в найлонов плик, за да не замирише целия хладилник на лук и чесън.

5. Подредете пържолките в тавичка и отгоре залейте с маринатата. Аз обичам да поставям финален щрихт, като след това ръсна върху месото още черен пипер директно с мелачката.

6. Увийте съда с алуминиево фолио, за да може да се развари месцето. Печете на 180 градуса за 1 час или докато прецените, че свинското е готово – всичко зависи от самото месо.

7. Махнете фолиото и печете още 10-15 минути.

8. Поднесете с бучка масло, ако месото е с малко мазнини, сервирайте пресни зеленчуци за профирност и картофено пюре, ако искате да се заситите много сериозно. Не забравяйте, че хубавото свинско върви с качествено „винско“.

Да ви е сладко!

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
2
1 трагедия
4
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта