Регистрация

Крем супа с карфиол и сметана

Крем супа с карфиол и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4729

Супа с пилешки бульон, карфиолени розички и нежно пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 грама карфиол
  • 100 мл готварска сметана
  • 1 яйчен жълтък
  • 1 литър пилешки бульон (можете да разтворите сухи кубчета бульон или пилешка супа на прах в 1 литър вода; преценете броя на опаковките спрямо количеството течност)
  • 400 грама сварено пилешко месо
  • сол и пипер на вкус
  • наситнен пресен магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Кипнете пилешкия бульон.

2. Накъсайте карфиола на розички, измийте го хубаво и пуснете да се вари в течността.

3. След 15 минути или когато прецените, че карфиола е добре разварен, извадете 4 розички от него за гарниране, а останалия зеленчук пасирайте с ръчна преса или метален пасатор за супи. Оставете бульона да заври отново като прибавите и късчетата месо.

4. Супата вече не трябва да ври. Разбийте сметаната и яйчения жълтък и на спрян вече огън ги изсипете в супата. Разбъркайте, опитайте на вкус и добавете подправки по избор.

5. Разпределете в 4 купички и гарнирайте с по една отделена розичка карфиол. По желание наръсете с наситнени пресни билки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта