Крем супа с карфиол и сметана
Супа с пилешки бульон, карфиолени розички и нежно пюре.
Необходими продукти:
- 600 грама карфиол
- 100 мл готварска сметана
- 1 яйчен жълтък
- 1 литър пилешки бульон (можете да разтворите сухи кубчета бульон или пилешка супа на прах в 1 литър вода; преценете броя на опаковките спрямо количеството течност)
- 400 грама сварено пилешко месо
- сол и пипер на вкус
- наситнен пресен магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Кипнете пилешкия бульон.
2. Накъсайте карфиола на розички, измийте го хубаво и пуснете да се вари в течността.
3. След 15 минути или когато прецените, че карфиола е добре разварен, извадете 4 розички от него за гарниране, а останалия зеленчук пасирайте с ръчна преса или метален пасатор за супи. Оставете бульона да заври отново като прибавите и късчетата месо.
4. Супата вече не трябва да ври. Разбийте сметаната и яйчения жълтък и на спрян вече огън ги изсипете в супата. Разбъркайте, опитайте на вкус и добавете подправки по избор.
5. Разпределете в 4 купички и гарнирайте с по една отделена розичка карфиол. По желание наръсете с наситнени пресни билки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ