Крем супа от сьомга и спанак
Екзотична супа с рибни кюфтенца.
Необходими продукти:
- 1 филе от прясна сьомга с или без кожа
- спанак
- 2 супени лъжици брашно
- 1 яйце
- зехтин
- 1 чаша пилешки бульон
- 2 чаши мляко
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете сьомгата на малки парченца.
2. Забъркайте парченцата риба с 1 лъжица брашно, яйцето, малко сол и пипер и малко лимонова кора.
3. Сварете спанака.
4. Излейте водата и оформете малки спаначени топчета.
5. Загрейте олио в тиган. С помощта на лъжица оформете нещо като кюфтенца от рибената смес и ги запържете.
6. Дръжте по 2 минути от всяка страна.
7. Внимателно наредете готовите кюфтенца в чиния.
8. В друг загрят тиган сложете лъжица брашно. Забъркайте, така че да не се оформят буци, но и да не загори.
9. Изключете котлона и добавете млякото и пилешкия бульон. Бъркайте добре, за да няма бучки. Посолете.
10. Отново включете котлона на среден огън. Внимателно прибавете спанака и кюфтенцата. Бавно бъркайте и сложете малко счукан черен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ