Домашен крем-карамел
Крем-карамелчета във формички за брюле.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 2 жълтъка
- 130 грама захар
- 500 мл мляко
- щипка сол
За карамела:
- 150 г захар
- 60 мл вода + още за тавата
Начин на приготвяне:
1. Разбийте три яйца и два жълтъка с 65 грама захар в стъклена купа.
2. В касерола изсипете захарта за карамела и залейте с водата. Изчакайте да кипне и щом започне да се карамелизира, разбъркайте и махнете от огъня. Трябва да се получи карамел със златист цвят, внимавайте да не преготвите.
3. Поставете 4 купички за брюле в тава с високи бордове. Разпределете в тях карамела на дъното им.
4. Налейте млякото в касеролата от правенето на карамела без да я миете. Добавете още 65 грама захар и щипка сол. Подгрейте докато захарта и солта се разтворят. Не бива да кипва.
5. На тънка струйка налейте млякото към разбитите яйца. Разбъркайте.
6. С черпак през цедка разпределете яйчената смес върху карамела. С лъжица оберете образувалите се отгоре балончета.
7. Налйете топла вода в тавата и пъхнете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 35 минути. След изваждане изчакайте да се охладят.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ