Кокосови тарталети с глазура от бял шоколад
Бели изкушения от шоколад и кокос.
Необходими продукти:
За тарталетите:
- 125 г масло
- 1 ¼ чаша пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилова есенция
- 1 яйца
- 1 ½ брашно
- ¼ чаена чаша сода бикарбонат
- ½ чаша мляко
- 1 чаша сушен кокос
За глазурата:
- 1 пакет крема сирене
- 170 грама бял шоколад
- ¼ чаша масло
- 2 ½ чаши пудра захар
- 2 ½ чаени лъжици ванилова есенция
- кокосови стърготини за декорация
Начин на приготвяне:
Тарталети:
1. Загрейте фурната на средна температура – 180 градуса. Поставете формата за тарталети.
2. В голяма купа, с електрически миксер разбийте маслото и захарта, докато сместа стане лека и пухкава. Добавете ванилията.
3. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате хубаво сместа, след всяко яйце. Сложете брашното и содата по едно и също време, като постепенно добавяте мляко. Добавете изсушения кокос.
4. Поставете от сместа във формата за тарталети, докато всяка от тях се напълни 2/3. Печете за около 25 минути. Оставете ги да изстинат за 5 минути и ги поставете върху кухненска решетка.
Глазура:
1. Разтопете белия шоколад на водя баня, разбърквайки го. Оставете го да се охлади леко.
2. С електрически миксер разбийте крема сиренето и маслото. Добавете белия шоколад и ванилията. Постепенно добавете и захарта, докато се получи хомогенна смес. Глазурата трябва за бъде лека и лесна за мазане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ