Регистрация

Козуначена питка със свинска мас



Козуначена питка със свинска мас
Средно   |   Порции 2 хляба   |   Видяна: 1433

Козуначени гевреци с мас, яйца и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.04.2017

Лора и Стоян предлагат бабина рецепта за козуначен хляб, по идея на зрител на Бон Апети. Водещите си позволяват да включат добавки, така че да се получи модерен козунак по стара българска традиция. Тестото се замесва със свинска мас и яйца, но за него се използва брашно за козунак, което спомага влакнестата пухкава текстура на сладкия хляб. За по-лесно го правим със суха мая и го модернизираме с добавка от ванилова захар, есенция ром, лимонови корички и стафиди. Така се получава благоуханен тестен сладкиш с изкусителна текстура.

Козуначетата сплитаме на плитка, а нея завиваме на геврек и печем в тавичка за сладкиши, като вместо с разбито яйце намазваме кората с още разтопена мас. А след изпичане ни остава да се похвалим какво сме замесили и да си похапнем сладко-сладко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта