Козуначена питка със свинска мас
Козуначени гевреци с мас, яйца и стафиди.
Бон Апети
Излъчен на 03.04.2017
Лора и Стоян предлагат бабина рецепта за козуначен хляб, по идея на зрител на Бон Апети. Водещите си позволяват да включат добавки, така че да се получи модерен козунак по стара българска традиция. Тестото се замесва със свинска мас и яйца, но за него се използва брашно за козунак, което спомага влакнестата пухкава текстура на сладкия хляб. За по-лесно го правим със суха мая и го модернизираме с добавка от ванилова захар, есенция ром, лимонови корички и стафиди. Така се получава благоуханен тестен сладкиш с изкусителна текстура.
Козуначетата сплитаме на плитка, а нея завиваме на геврек и печем в тавичка за сладкиши, като вместо с разбито яйце намазваме кората с още разтопена мас. А след изпичане ни остава да се похвалим какво сме замесили и да си похапнем сладко-сладко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ