Регистрация

Кнедли с картофи и лук

Кнедли с картофи и лук
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3582

Пълнени варени руски питки с картофено пюре и лучена запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 3-4 с.л. сметана
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 ч.ч. вода

За плънката:

  • 500 грама картофи
  • 1 глава лук
  • 70-100 грама масло
  • растителна мазнина за пържене
  • сол и пипер на вкус
  • вода за варене

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, нарежете ги на едро и ги сварете в подсолена вода.

2. Когато картофите са готови, отцедете ги, прехвърлете ги в купа, добавете маслото и ги намачкайте на пюре.

3. Наситнете лука и го запържете до златисто в малко растителна мазнина.

4. Пресейте брашното в купа и го смесете със солта.

5. Добавете в осоленото брашно сметаната и содата и разбъркайте.

6. Сипете водата внимателно и замесете тесто.

7. Когато спре да се лепи по ръцете, увийте го в кърпа и го приберете в хладилника.

8. През това време смесете картофеното пюре с лучената запръжка и добавете сол и пипер на вкус.

9. След 20 минути извадете тестото, разточете го на тънък пласт и с помощта на ринг или чаша изрежете кръгове от него.

10. Разпределете плънката в тях и прещипете с вилица крайщата.

11. Кипнете вода и варете кнедлите в нея до готовност.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта