Кнедли с картофи и лук
Пълнени варени руски питки с картофено пюре и лучена запръжка.
Необходими продукти:
За тестото:
- 3 ч.ч. брашно
- 3-4 с.л. сметана
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1/2 ч.ч. вода
За плънката:
- 500 грама картофи
- 1 глава лук
- 70-100 грама масло
- растителна мазнина за пържене
- сол и пипер на вкус
- вода за варене
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, нарежете ги на едро и ги сварете в подсолена вода.
2. Когато картофите са готови, отцедете ги, прехвърлете ги в купа, добавете маслото и ги намачкайте на пюре.
3. Наситнете лука и го запържете до златисто в малко растителна мазнина.
4. Пресейте брашното в купа и го смесете със солта.
5. Добавете в осоленото брашно сметаната и содата и разбъркайте.
6. Сипете водата внимателно и замесете тесто.
7. Когато спре да се лепи по ръцете, увийте го в кърпа и го приберете в хладилника.
8. През това време смесете картофеното пюре с лучената запръжка и добавете сол и пипер на вкус.
9. След 20 минути извадете тестото, разточете го на тънък пласт и с помощта на ринг или чаша изрежете кръгове от него.
10. Разпределете плънката в тях и прещипете с вилица крайщата.
11. Кипнете вода и варете кнедлите в нея до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ