Китайско зеле с крутони, шунка и царевица
Салата от китайско зеле с майонеза, колбас, царевица и домашно приготвени крутони.
Необходими продукти:
- 100 г тостерен бял хляб (около 3 филийки)
- 20 мл зехтин
- 1/2 ч.л. сол
- 1 равна ч.л. червен пипер
- 1 голяма скилидка чесън
- 1/2 ч.л. италиански микс прованс (ако имате)
- 600 г китайско зеле
- 200 г шунка или друг колбас по избор
- 1 консерва цааревица
- 100 мл майонеза
- перца пресен лук за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Хляба нарежете на лентички и след това на кубчета за крутони. Прехвърлете в купа и залейте със зехтина. Поръсете солта, червения пипер и провансалския микс и минете през преса скилидката чесън. Разбъркайте хубаво. Прехвърлете в голяма тава, застлана с хартия за печене и заравнете, за да не се застъпват хлебчетата. Пъхнете в предварително загрята на 150 градуса фурна за 15 минути.
2. Отрежете кочана на зелето и разполовете зелката. Разрежете още веднъж надлъжно и след това режете напречно на парчета. Прехвърлете ги в голяма купа.
3. Отцедете консервата царевица хубаво от водата и прибавете зърната. Нарежете колбаса на малки кубчета и добавете към останалите продукти.
4. Залейте с майонезата и разбъркайте много добре. Овкусете със сол и размешайте отново.
5. Изпечените и охладени крутони добавете в салатата, разбъркайте финално и разпределете в порции. Поръсете с нарязани листенца пресен лук.
Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ