Киноа с червена боровинка и бадем
Странна гарнитура с плодове.
Необходими продукти:
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 малка глава нарязан лук
- 1 1/4 ч.ч. киноа, измита
- 1 малка червена чушка, нарязана
- 3 ч.ч. вода
- 1 ч.л. соев сос
- 1/4 ч.ч. сушени червени боровинки
- 1/4 ч.ч. нарязани бадеми
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180°С.
2. Изплакнете киноата със студена вода за около 1 минута, за да отстраните горчивия вкус.
3. Загрейте олиото в тенджерка и прибавете лука и киноата. Сотирайте на среден огън, като бъркате непрекъснато 3 мин.
4. Прибавете червена сладка чушка и сотирайте още 2 мин.
5. Прибавете вода, соев сос и червени боровинки. Оставете да заври, покрийте и варете на слаб огън 15 мин.
6. Междувременно, изпечете бадемите на 180°С за 5 мин.
7. Когато киноата е готова, изключете котлона и прибавете бадемите.
8. Оставете да престои още 10 мин. и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ