Кето бонбони от крем сирене с лешници
Домашнни бонбони с алтернативен подсладител, ядки и крем сирне. Бонбони без брашно и яйца.
Необходими продукти:
- 75 г лешници - обелени
- 250 г (2 опаковки) крем сирене от обикновеното
- 3 с.л. какао на прах
- ванилия (есенция, екстракт, захар или друго по желание)
- 1 с.л. стевия (или 2 с.л. еритрол, или 2 с.л. ксилитол, или 2-3 с.л. пудра захар)
- 60 г кокосови стърготини за обвивката (можете да замените със смлени ядки, шоколадови пръчици или друга декорация по желание)
Начин на приготвяне:
1. Оставете крем сиренето на стайна температура да омекне. Прехвърлете го в купа и разбъркайте с шпатула.
2. Ядките изсипете в чопъра и смелете без да правите много на ситно. Изсипете ги при крем сиренето.
3. Добавете какаото, ванилията и избрания от вас подсладител. Разбъркайте сместа много добре и поставете в хладилник, за да стегне до етап, в който не се лепка по ръцете, но все пак може да се къса от нея (около 20 минути).
4. Сипете си кокосовите стърготини в чиния. Извадете купата и с лъжичка си гребвайте около 35 грама от сместа. С длани оформяйте бонбони, които овалвайте в кокосови стърготини или друга избрана от вас декорация.
5. Редете в поднос или в индивидуални хартиени поставки за бонбони. Ако няма да хапвате веднага - приберете в хладилник.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ