Кашата от коприва с масло и сирене
Ястие с коприва, яйца, сирене и брашнена запръжка.
Необходими продукти:
- 200 г коприва
- 70 г краве масло
- 4 супени лъжици брашно, може и пълнозърнесто
- 2-3 скилидки чесън
- 200 г бяло саламурено сирене
- 5-6 яйца
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте копривата и я сварете за 10 мин. в литър и половина вода. След това я пасирайте във водата, в която е вряла.
2. В друг съд, на умерен огън, разтопявате маслото и прибавяте към него брашното, като постоянно бъркате докато придобие златист цвят. Това ще се случи за не повече от 2-3 мин.
3. Към сместа с брашното и маслото добавете пасираната коприва. Нека покъкри за 10 мин. на умерен огън. Бъркайте непрекъснато, за да не загори.
4. След 10-те минути посолете на вкус и добавете натрошеното сирене и яйца. Разбъркайте и след 2-3 мин. кашата е готова. Най-накрая на изключен котлон, добавете скилидките чесън, който сте счукали предварително с малко сол.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ