Картофи по индийски
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 6763
Картофи по индийски
Необходими продукти:
- 1 - 2 с.л. къри на прах, чили на прах, смлян кимион или друга подправка по избор
- 4 с.л. зехтин
- 600 г картофи, сварени и нарязани на хапки
- шепа фино нарязан лук
- няколко скилидки счукан чесън
- 1 домат, нарязан
- 50 г масло
- пресен босилек
- шепа сирене
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио в тиган за пържене и сложете подправките. Препечете, докато усетите аромата им.
2. Добавете малко масло, след това лука и чесъна и пържете до омекване.
3. Сложете картофите, доматите, босилека и останалите продукти, които решите да използвате.
4. Добавете още малко масло и пържете докато доматите омекнат, а картофите започнат да стават хрупкави.
5. Поръсете със сирене и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ