Регистрация

Картофени кюфтенца с лук

Картофени кюфтенца с лук
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3533

Постни кюфтета от картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г картофи
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер
  • 1/2 ч.ч. див лук или зелен лук, фино нарязан
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.ч. пшеничен зародиш

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете картофите. Сложете ги в тенджера и ги покрийте с вода. Варете до омекване.

2. Намачкайте картофите със зехтин и след това добавете подправките.

3. Междувременно сгорещете фурната на 190ºС.

4. Оформете топчици от по 2,5 см от готовата картофена смес.

5. В подходящ съд смесете червения пипер и пшеничния зародиш. Оваляйте кюфтенцата в така получената смес, докато се покрият много добре.

6. Сложете в намаслена тавичка и печете в предварително загрятата фурна за около 20 мин.

7. Извадете ги от фурната и оставете да се отцедят върху салфетки.

8. Набодете на клечки за зъби и поденсете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта