Картофена салата с консрва риба и яйца
Салата с консерва риба тон, картофи, моркови и дресинг, подобна на руска салата без майонеза.
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- 250 г моркови
- 1 малка консерва грах (около 280-340 мл)
- 3 яйца
- 2 консерви риба тон в олио/зехтин (по около 150 г всяка)
За дресинга:
- 4 с.л. зехтин
- 1,5 с.л. оцет
- сол и черен пипер
- щипка захар
- риган или босилек (сух) по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, яйцата и морковите. Можете да сложите картофите с все обелката в тенджера, да залеете с вода, да кипнете и да добавите яйцата и морковите. Яйцата извадете след 7 минути, морковите след 10, а картофите варете докато се отпуснат добре.
2. Яйцата обелете и нарежете на малки кубчета. На същите формички нарежете и морковите, а след сваряване и обелване - и картофите. Всички продукти изсипвайте в купа.
3. Отцедете сока на консервата грах и добавете зърната.
4. Отцедете не напълно мазнината от консервата риба и добавете рибата. Ако е на големи късове, я разделете на по-малки парченца или разпаднете с вилица на влакна.
5. В малка купичка с тел или вилица разбийте продуктите за дресинга докато сосът леко започне да побелява и да се сгъстява.
6. Залейте с дресинга салатата, разбъркайте много добре и приберете в хладилник до момента на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ