Регистрация

Капелини помодоро с чеснови скариди

Капелини помодоро с чеснови скариди
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2462

Спагети със скариди и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г несварена паста капелини
  • 4 ч.ч. прясно настъргано сирене "Романо"

За соса помодоро:

  • 6 до 8 средно големи узрели домата
  • 1 ч.ч. нарязан босилек
  • 3 до 5 скилидки пресен чесън, обелени
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер

За чесновите скариди:

  • 12 големи скариди, обелени и почистени от вените, но с опашките
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • сол и пипер
  • 1 с.л. масло

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата според указанията на опаковката. В същото време в кухненски робот смесете доматите, босилека, чесъна и зехтина.

2. Разбийте до консистенцията на ябълков сок. Сосът трябва да е течен. Загрейте го в тенджерка за около 8 до 10 мин. Овкусете със сол и пипер на вкус.

3. Пригответе скаридите. Измийте ги и ги отцедете. Овкусете с чесъна на прах, пипера и солта.

4. Разтопете масло в тиган на среден огън. Прибавете скаридите и гответе докато си сменят цвета за около 3 до 5 мин.

5. Смесете пастата със соса, като разбъркате леко.

6. Покрийте с чесновите скариди и поръсете с настъргано сирене "Романо". Поднесете горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта