Канелони с бръмза и синьо сирене
Канелони в млечен сос с плънка от сирена.
Необходими продукти:
- 8 големи канелона
- 200 г извара (или бръмза, ако можете да си намерите)
- 200 г сирене
- 100 мл мляко
- 100 г синьо сирене по желание
- 1 яйце
- 150 г масло
- 50 г брашно
- 150 г кашкавал или пармезан
- сол, черен пипер и индийско орехче по желание
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцето и натрошете в него бялото и синьото сирене. Добавете изварата (бръмзата) и разбъркайте хубаво сместа.
2. Намаслете тавичка, напълнете хубаво канелоните със сместа и ги подредете в тавичката. Ако ви остане от сиренената смес, залейте с нея канелоните. Полейте ги със 150 мл вряла вода.
3. За соса загрейте млякото и разтопете в него маслото. Добавете подправки на вкус и брашното, като внимавате да не стане на бучки.
4. Залейте канелоните със соса, а отгоре им рендосайте щедро количество кашкавал или пармезан.
5. Печете за около половин час на 180 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ