Регистрация

Канелони с бръмза и синьо сирене

Канелони с бръмза и синьо сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2144

Канелони в млечен сос с плънка от сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 големи канелона
  • 200 г извара (или бръмза, ако можете да си намерите)
  • 200 г сирене
  • 100 мл мляко
  • 100 г синьо сирене по желание
  • 1 яйце
  • 150 г масло
  • 50 г брашно
  • 150 г кашкавал или пармезан
  • сол, черен пипер и индийско орехче по желание

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето и натрошете в него бялото и синьото сирене. Добавете изварата (бръмзата) и разбъркайте хубаво сместа.

2. Намаслете тавичка, напълнете хубаво канелоните със сместа и ги подредете в тавичката. Ако ви остане от сиренената смес, залейте с нея канелоните. Полейте ги със 150 мл вряла вода.

3. За соса загрейте млякото и разтопете в него маслото. Добавете подправки на вкус и брашното, като внимавате да не стане на бучки.

4. Залейте канелоните със соса, а отгоре им рендосайте щедро количество кашкавал или пармезан.

5. Печете за около половин час на 180 градуса.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта