Великденски яйца с листенца магданоз
Боядисване на яйца с дамски чорапи и чорапогащници.
Необходими продукти:
- яйца
- обелки от стар лук
- магданоз
- копър
- дамски чорапи
- конци
- вода
Начин на приготвяне:
1. Намокрете яйцата и листенцата копър и магданоз.
2. Залепете плътно листенцето за черупката на яйцето (можете да слагате и повече от едно листо) и овържете с чорапа с много стегнато. Стегнете и с конеца мястото, където се събира чорапа около яйцето и след това отрежте остатъка от чорап, който ще използвате и за другите яйца.
3. На дъното на дълбока тенджера наредете люспите от лук. Върху тях сложете яйцата, а после залейте със студена вода. Оставете да покисне - може и едно денонощие, след това сварете.
4. Когато яйцата изстинат, разрежете чорапите и махнете листенцата. Ще имате великденски красавци, оцветени по натурален начин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ