Каймяни лодки с пъдпъдъчи яйца
Лодки от кайма с яйца, домати и кашкавал.
Необходими продукти:
- 600 г кайма смес
- 600 г смляно пилешко месо
- 8 пъдпъдъчи яйца
- 1 голяма глава лук
- 1 яйце
- сол и пипер на вкус
- китка магданоз
- 1-2 домата (зависи от големината)
- 200 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Двата вида смляно месо прехвърлете в купа. Добавете сол и пипер, наситнен магданоз (около половината листенца на китката) и наситнен лук. Чукнете яйцето и замесете каймата. Оставете да почине.
2. Застелете тава с хартия за печене. Можете вместо това да използвате силиконови формички за кексчета, като предварително ги намазните. Взимайте с мокра ръка голяма топка кайма и оформяйте сплеснато дебело кюфте. В средата му оставете кладенче. Подредете кошничките във формички или в тава.
3. Чукнете по едно пъдпъдъче яйце и отгоре покрийте с дебел резен домат.
4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.
5. Извадете кошничките, поръсете с щедро количество рендосан кашкавал и допечете за още 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ