Регистрация

Истинско чили с пилешко, боб и домати

Истинско чили с пилешко, боб и домати
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 4970

Пилешка кайма със зеленчуци и фасул в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г зрял червен боб (не от консерва)
  • 500 г зрял черен боб (не от консерва)
  • 500 г пилешка кайма
  • 870 г доматен сос
  • 1 консерва домати (430 г), нарязани на парчета
  • 1 ч.ч. лук, нарязан на кубчета
  • ½ ч.ч. червени люти чушлета (чили), нарязани на кубчета
  • ¼ ч.ч. целина, нарязана на кубчета
  • 2 ½ ч.л. кимион
  • 3 с.л. чили на прах
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ½ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. канела
  • 3 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

1. Първо накиснете боба в тенджера, пълна с вода (но не водата от списъка с продукти) за една нощ или за осем или повече часа. Няма нужда да разделяте двата вида боб.

2. След това изпържете пилето и нарязания лук в един тиган, докато се сготвят.

3. Изцедете боба и го сложете заедно с всички останали продукти в глинен съд.

4. Разбъркайте всичко и сложете боба да се вари на бавен огън най-малко за шест часа.

5. Сервирайте и гарнирайте със сирене и/или сос „Табаско“.

*Можете да използвате обикновена тенджера вместо глинен съд.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 64
  2. пилешк
  3. 900
  4. 200
  5. !
  6. 33
  7. 808
  8. кожа
  9. Украса
  10. %D0%BE

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта