Истинско чили с пилешко, боб и домати
Пилешка кайма със зеленчуци и фасул в доматен сос.
Необходими продукти:
- 500 г зрял червен боб (не от консерва)
- 500 г зрял черен боб (не от консерва)
- 500 г пилешка кайма
- 870 г доматен сос
- 1 консерва домати (430 г), нарязани на парчета
- 1 ч.ч. лук, нарязан на кубчета
- ½ ч.ч. червени люти чушлета (чили), нарязани на кубчета
- ¼ ч.ч. целина, нарязана на кубчета
- 2 ½ ч.л. кимион
- 3 с.л. чили на прах
- 2 ч.л. сол
- 1 ½ ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. канела
- 3 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Първо накиснете боба в тенджера, пълна с вода (но не водата от списъка с продукти) за една нощ или за осем или повече часа. Няма нужда да разделяте двата вида боб.
2. След това изпържете пилето и нарязания лук в един тиган, докато се сготвят.
3. Изцедете боба и го сложете заедно с всички останали продукти в глинен съд.
4. Разбъркайте всичко и сложете боба да се вари на бавен огън най-малко за шест часа.
5. Сервирайте и гарнирайте със сирене и/или сос „Табаско“.
*Можете да използвате обикновена тенджера вместо глинен съд.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ