Регистрация

Испански кюфтета в бяло вино

Испански кюфтета в бяло вино
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1226

Панирани кюфтенца във винен сос с бульон по испански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 филия бял хляб
  • 100 мл мляко
  • 400 г телешка кайма
  • 400 г свинска кайма
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. кориандър
  • 2 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 100 г кашкавал
  • 50 г лук (около 1/2 глава)
  • листата на 6 стръка магданоз
  • 100 г брашно
  • 4 с.л. олио
  • 250 мл бяло сухо вино + по 1/2 ч.л. сол и пипер
  • 500 мл месен бульон

Начин на приготвяне:

1. Начупете филията хляб в купичка и залейте с млякото. Оставете да кисне.

2. В купа прехвърлете двата вида кайма и поръсете със сол, пипер и кориандър.

3. Рендосайте кашкавала, намачкайте чесъна, наситнете лука и магданозените листа и ги прибавете към каймата.

4. Чукнете яйцето и добавете наронения през пръсти отцеден от млякото хляб. Замесете каймата добре и оставете да почине няколко минути.

5. През това време си подгответе купичка с вода, в която да топвате ръцете си и купичка с брашно, където да овалвате кюфтетата. Отделно си сложете наблизо и голяма чиния, в която да редите готовите кюфтета.

6. Гребвайте с ръце от сместа, офомяйте топчета, овалвайте в брашно и редете в чинията. От това количество трябва да станат 22-24 кюфтенца.

7. Сгорещете олиото в голям тиган и подредете кюфтенцата вътре. Пържете 10 минути като след 3-тата обърнете и на 8-мата върнете отново от първата страна. Огънят трябва да е силен.

9. Готовите кюфтенца извадете в чиния, намалете котлона на умерен към силен и изсипете бялото вино. Бъркайте докато абсорбира попадалото в олиото брашно и кипне. След това оставете да ври 2 минути. Сипете бульона и кипнете отново. Оставете да ври 5 минути.

10. Върнете кюфтетата обратно в тигана и захлупете с капак. Намалете огъня на умерен и оставете да се готвят 10 минути под капак.

11. Махнете капака, изключете котлона и оставете ястието още 2-3 минути на него. После можете да сервирате като разпределите кюфтетата в порции и залеете със соса. Може да поденсете с гарнитура от бял ориз или зеленчуци.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта