Инстантни спагети с яйце и зеленчуци
Инстантни нудли на тиган със соев сос, лук, яйце и спанак.
Необходими продукти:
- вода
- 1/2 глава лук
- 1 пакет инстантни спагети тип нудли - от онези, които вървят порция в индивидуална опаковка и имат пликче с подправки в опаковката
- 20 г масло
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. сос шрирача или доматен сос
- 1 яйце
- листенца спанак или 2 листа пресен лук
- 40 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на тънки полумесеци.
2. Сложете водата за нудлите да кипва. На съседен котлон поставете тиган с незалепващо покритие и сгорещете на умерен огън маслото в него.
3. Добавете лука и гответе 4 минути. След това отгоре пресирайте чесъна и гответе още минута.
4. Сипете 1 с.л. соев сос, добавете доматения сос или шрирачата и пакетчето с подправки от опаковката със спагети.
5. Чукнете яйцето и бъркайте докато се образуват трохи.
6. Междувременно след завиране на водата сгответе инстантната паста. Отцедете от водата.
7. Прехвърлете в тигана, залейте с още соев сос и прибавете нарязан косо пресен лук или листа спанак. Поръсете рендосаното твърдо сирене.
8. Мешайте 1 минута и махнете от огъня. Хапнете и продължете с рутинните задължения.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ