Индийска халва с яйца
Индийски десерт с мляко, стафиди и бадеми.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 500 мл мляко
- 2 супени лъжици гии
- щипка шафран
- 3 стръка зелен кардамон
- 1 чаена лъжичка канела
- 10 г стафиди
- 25 г бадеми и шамфъстък
- 150 г захар
Бележка: Гии се намира в индийските магазини, но ако не откриете такъв, използвайте обикновено масло и го разтопете за 30 секунди в микровълновата. Трябва ви само бистрата течност, махнете белите остатъци.
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата много добре.
2. Сварете млякото с кардамон и канела докато не се сгъсти и не намали обема си на половина.
3. Прибавете яйцата към млякото, като постоянно бъркате, докато не се получат малки гранули.
4. Добавете гии, захар, стафиди и шафран на прах. Варете докато течността не се изпари.
5. Свалете от огъня и украсете с парченца бадеми и шамфъстък.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ