Регистрация

Домашна халва с масло и ядки

Домашна халва с масло и ядки
Средно   |   Порции 1,2 кг   |   Видяна: 1315

Бяла халва с брашно, ядки, масло и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 мл вода
  • 300 г захар
  • 2 опаковки ванилова захар
  • 125 г масло
  • 125 мл олио
  • 140 г брашно
  • 120 г ядки (орехи, лешници, бадеми, кашу - каквото харесвате и имате)

Начин на приготвяне:

1. Водата кипнете със захарта в касерола като в началото не бъркайте, за да се получи лек карамел от захарта на дъното на съда. След това размешайте, оставете да поври 3-4 минути на слаб към умерен огън и махнете от котлона.

2. Сгорещете на слаба към умерена температура олиото в тенджера. Добавете маслото и после при непрестанно бъркане вкарайте брашното. Бъркайте докато се позапържи и стане леко златисто.

3. Добавете натрошените или цели ядки и разбъркайте. Постепенно при непрестанно мешане налейте захарния сироп. Трябва да се получи нещо като тесто, кото оставете да се поохлади в тенджерата.

4. След това можете да прехвърлите в купички или с намазнени с олио ръце да оформите на топчета, правоъгълници или други формички. Охладете още и се насладете на любимия десерт от детството.

 

Снимка: YouTube/GmileyGirl230

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта