Зеленчукова супа с картофи, лапад и яйца
Инстантна супа без месо с яйца от пъдпъдъци.
Необходими продукти:
- 1,2 литра вода
- 2 с.л. сух микс за зеленчукова супа или 2 кубчета зеленчуков бульон
- 2 картофа
- 200 грама лапад
- 8 пъдпъдъчи или 4 кокоши яйца
- черен пипер
- магданоз и сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата и разтворете в нея бульона или сухата подправка.
2. Нарежете картофите на ситни кубчета и ги добавете в супата. Оставете ги да се варят до омекване.
3. През това време измийте лапада (щавляка) и по желание го накъсайте или нарежете, но не много на ситно.
4. Щом картофите са разварени и омекнали (около 15 минути след сипването им в супата), пуснете фурната да загрява на 250 градуса и добавете лапада.
5. Варете още 5-8 минути, след това разпределете в 4 огнеупорни съда. Във всеки от тях счупете по 1 кокоше или 2 пъдпъдъчи яйца като се стремите да запазят целостта си и да ги сложите от ниско, за да не потънат в течността.
6. Сложете купичките да се запекат на фурна за 10 минути или докато не прецените, че яйцата са станали напълно твърди.
7. Сервирайте супата поръсена с наситнен пресен магданоз, сметана или рендосан кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ