Зеленчуков пай с маслини и кашкавал
Печен карфиол с чушки, лук, чери домати, маслини и кашкавал в яйчена коричка с мляко.
Необходими продукти:
- 1/2 глава карфиол
- вода + 1 с.л. сол
- 1 глава лук
- 10 г масло
- 2 скилидки чесън
- 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка
- 14-20 чери доматчета
- 3 стръка пресен лук
- листата на връзка магданоз
- 120 г зелени маслини без костилка
- 1 картоф
- 3 яйца + 1 ч.л. сол
- 100 мл олио
- 200 мл мляко
- 5 г бакпулвер
- 180 г брашно
- 250 г кашкавал или друго жълто сирене
- масло и брашно за формичката
Начин на приготвяне:
1. Сипете водата в тенджера и я оставете да загрява докато кипне. През това време почистете карфиола и го разделете на розички. Измийте. Ако са твърде големи, можете да разполовите. Изсипете розичките в кипналата вода и ги варете 5 минути като веднага след добавянето им подправите с 1 с.л. сол и разбъркате.
2. Докато се готвят нарежете лука на кубчета, разтопете маслото в тиган и изсипете лука да се задушава. Готовия карфиол отцедете от водата на варенето и прехвърлете при лука. Разбъркайте.
3. Нарежете чесъна на колелца и добавете в тигана. Засечете 5-6 минути и махнете от огъня.
4. Преминете към нарязването на продуктите, които можете да събирате в голяма тава. Нарежете чушките на лентички, а след това напречно на малки кубчета. Маслините нарежете на четвъртини, пресния лук - на малки тръбички, чери доматите разполовете, а магданоза - наситнете. Към тях добавете и съдържанието на тигана.
5. Обелете, измийте и рендосайте картофа на едро ренде. С ръце отцедете течността от стърготините и също ги прибавете. Рендосайте и изсипете при останалите продукти и 100 г от кашкавала. Разбъркайте хубаво.
6. В купа разбийте яйцата със солта, добавете олиото и млякото, разбийте пак и прибавете брашното и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенизиране. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто. Изсипете в нея разбърканите продукти и смесете.
7. Намажете с масло дъното на тава с диаметър 28 см. Отгоре поръсете малко брашно. След това излейте ястието и заравнете. Поръсете с останалия рендосан кашкавал.
8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.
9. След изваждане изчакайте 10 минути да се охлади и извадете от тавата. Нарежете на триъгълни парчета и сервирайте.
Източник: YouTube/Frische Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ