Регистрация

Зеленчуков пай с маслини и кашкавал

Зеленчуков пай с маслини и кашкавал
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 11988

Печен карфиол с чушки, лук, чери домати, маслини и кашкавал в яйчена коричка с мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 глава карфиол
  • вода + 1 с.л. сол
  • 1 глава лук
  • 10 г масло
  • 2 скилидки чесън
  • 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка
  • 14-20 чери доматчета
  • 3 стръка пресен лук
  • листата на връзка магданоз
  • 120 г зелени маслини без костилка
  • 1 картоф
  • 3 яйца + 1 ч.л. сол
  • 100 мл олио
  • 200 мл мляко
  • 5 г бакпулвер
  • 180 г брашно
  • 250 г кашкавал или друго жълто сирене
  • масло и брашно за формичката

Начин на приготвяне:

1. Сипете водата в тенджера и я оставете да загрява докато кипне. През това време почистете карфиола и го разделете на розички. Измийте. Ако са твърде големи, можете да разполовите. Изсипете розичките в кипналата вода и ги варете 5 минути като веднага след добавянето им подправите с 1 с.л. сол и разбъркате.

2. Докато се готвят нарежете лука на кубчета, разтопете маслото в тиган и изсипете лука да се задушава. Готовия карфиол отцедете от водата на варенето и прехвърлете при лука. Разбъркайте.

3. Нарежете чесъна на колелца и добавете в тигана. Засечете 5-6 минути и махнете от огъня.

4. Преминете към нарязването на продуктите, които можете да събирате в голяма тава. Нарежете чушките на лентички, а след това напречно на малки кубчета. Маслините нарежете на четвъртини, пресния лук - на малки тръбички, чери доматите разполовете, а магданоза - наситнете. Към тях добавете и съдържанието на тигана.

5. Обелете, измийте и рендосайте картофа на едро ренде. С ръце отцедете течността от стърготините и също ги прибавете. Рендосайте и изсипете при останалите продукти и 100 г от кашкавала. Разбъркайте хубаво.

6. В купа разбийте яйцата със солта, добавете олиото и млякото, разбийте пак и прибавете брашното и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенизиране. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто. Изсипете в нея разбърканите продукти и смесете.

7. Намажете с масло дъното на тава с диаметър 28 см. Отгоре поръсете малко брашно. След това излейте ястието и заравнете. Поръсете с останалия рендосан кашкавал.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.

9. След изваждане изчакайте 10 минути да се охлади и извадете от тавата. Нарежете на триъгълни парчета и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Frische Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта