Регистрация

Зеленчуков кекс със сметана и сирене



Зеленчуков кекс със сметана и сирене
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1429

Солен кекс с обвивка от тиквички и плънка от сирене, сметана и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Готвим с Милена вкусен пролетен солен кейк без месо, като го оформяме на изящен терин с обвивка от тиквички и плънка от рендосани моркови, смесени с подправки, бяло сирене, извара и заквасена сметана. Разбира се, щом става въпрос за тиквички, то е ясно, че всичко е щедро наръсено с копър, който ще откриете и във вътрешността, и върху зеленчуковата коричка на терина.

За начало нарязваме тиквичките на ленти по дължина и ги пускаме да се запекат на умерена фурна за 15 минути, докато омекнат, за да можем да ги моделираме спрямо формата на кекса. А докато тиквичките се готвят, си правим плънката като в тиган запържваме рендосаните моркови и ги смесваме с натрошено бяло сирене, заквасена сметана, наситнен копър, извара, сол и пипер. Бъркаме докато сместа придобие сравнителна еднородност и след това махаме от котлона.

После върху форма терин редим по дъното и стените омекналите ленти тиквички, пълним вътрешността с морковено-сиренената смес и завиваме с още тиквички. Запичаме за 25 минути. А накрая обръщаме охладения солен пай в чиния, декорираме с още магданоз и поднасяме. Изглежда прекрасно, много е вкусен, приготвя се леко и е профирна храна за горещото време.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. рут
  2. tasty
  3. пай
  4. 70
  5. епизод
  6. пика
  7. 31
  8. бар
  9. магданоз

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта