Запечено пиле с ориз и сирене
Нетрадиционен пикантен ориз с пиле, зеленчуци и скариди.
Необходими продукти:
A:
- 3 чаши сварен ориз
- 1 стрък целина, нарязан
- 1/2 морков, нарязан
- 1/4 броколи на малки парченца
- 12 скариди без обвивки
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица сос от стриди
- щипка черен пипер
- 1 супена лъжица нарязан лук
- 1 супена лъжица масло
- 1/4 чаша мляко
- 1 яйце
B:
- 2 пилешки плешки, всяка нарязана на по 4
- 1 чаена лъжичка чили
- 1/2 чаена лъжичка куркума
- 1 чаена лъжичка сол
За топинга:
- 3 парчета сирене чедър или друго сирене по ваш избор
- магданоз по желание
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте продукти B и загрейте една чаша олио в тиган. Запържете пилето докато стане златистокафяво и отцедете от мазнината.
2. В друг тиган загрейте маслото и задушете лука и зеленчуците докато омекнат. Добавете скаридите.
3. Добавете ориза и пържете като разбърквате добре. Добавете яйцето и подправките. След това сложете и млякото и разбърквайте.
4. Разпределете сместа с ориза в огнеупорен съд и поставете парчетата пиле отгоре. Покрийте със сиренето.
5. Покрийте съда с фолио и печете на 200 С около 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ