Запечени яйца с розмарин
Средно | Порции 2
| Видяна: 2242
Благоуханни яйчени гювечета.
Необходими продукти:
- 4 големи яйца
- 1 ч. л. розмарин, нарязан ситно
- ½ с. л. масло
- 1 с. л. прясно мляко
- 1-2 ч. л. настърган пармезан или манчего
- морска сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 190 С.
2. Изсипете в две гювечета по половин с. л. прясно мляко и половината от маслото.
3. Счупете по 2 яйца във всяка купичка, като внимавайте жълтъкът да остане цял.
4. Наръсете със сол, пипер и розмарина.
5. Прибавете пармезана или манчегото отгоре и запечете за около 20-25 минути.
6. Оставете яйцата да починат минутка след като ги извадите от фурната и ги сервирайте с пресни плодове, препечен хляб и сладко!
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ