Регистрация

Запечени яйца с розмарин

Запечени яйца с розмарин
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2242

Благоуханни яйчени гювечета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи яйца
  • 1 ч. л. розмарин, нарязан ситно
  • ½ с. л. масло
  • 1 с. л. прясно мляко
  • 1-2 ч. л. настърган пармезан или манчего
  • морска сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190 С.

2. Изсипете в две гювечета по половин с. л. прясно мляко и половината от маслото.

3. Счупете по 2 яйца във всяка купичка, като внимавайте жълтъкът да остане цял.

4. Наръсете със сол, пипер и розмарина.

5. Прибавете пармезана или манчегото отгоре и запечете за около 20-25 минути.

6. Оставете яйцата да починат минутка след като ги извадите от фурната и ги сервирайте с пресни плодове, препечен хляб и сладко!

 

Източник:opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. айс
  2. 400
  3. МА
  4. домашен
  5. във
  6. КИШ
  7. бри
  8. ЯЙЦА
  9. пиле

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта