Запечен шоколад в бутертесто
Бърз шоколадов десерт със сладолед и бадеми.
Ето поредното остроумно кулинарно предложение от foodfactory, в което виждаме как можем да направим шоколадов сладкиш за 10 минути. Десертът с бутертесто е подходящ както за бърза и питателна закуска, която ще зареди тялото с енегия за доста време, така и за посрещане на любимия човек или завършек на една романтична вечеря у дома. Тук не трябват никакви кулинарни умения и познания, нито голям асортимент от продукти, защото десертът е подходящ за направа дори и от пишман кулинари. Няма къде да се сбърка.
Избирате си шоколад - бял, черен, млечен, може и с ядки или шарени бонбонки - всякакъв шоколад от 100 г с нормален размер, какъвто ви харесва. Следва да го увиете в бутертесто по показания във видеото начин, да намажете кората му с разбит жълтък, да я поръсите със захар и да запечете на фурна за 10-тина минути. Не усилвайте фурната докрай. 170-180 градуса са напълно достатъчни. Следете коричката - тя ще ви открехне за степента на готовност на сладкиша. След изваждане можете директно да сервирате или да развихрите въображението си като декорирате тестения десерт с топинг за сладолед, топки сладолед, мармалад, ядки или каквото ви хрумне. Е, готови сте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ