Задушено с риба и скариди
Бяла риба с доматен сос и кокосови стърготини.
Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. зехтин
- 5 с.л. наситнено чили
- 3 с.л. счукан пресен джинджифил
- 4 ч.ч. обезмаслен пилешки бульон
- 2 консерви (от по 400 г) доматен сос
- 1 консерва (400 г) домати
- 1/4 ч.ч. сладки кокосови стърготини
- 3 с.л. зърнесто фъстъчено масло
- 1 кг скариди, обелени и почистени
- 450 г месо от бяла риба, почистено от кожата и костите
- 1/2 ч нарязан пресен кориандър
- сол на вкус
- прясно смлян черен пипер на вкус
- стръкове кориандър
Начин на приготвяне:
1. Обелете лука и чесъна.
2. В незалепващ съд сложете на силен огън лука, чесъна, олиото, чилито и джинджифила, за 10 мин., като разбърквате непрекъснато.
3. Прибавете бульона, доматения сос, консервата домати, заедно със сока им, кокоса и фъстъченото масло. Натрошете доматите с лъжица.
4. Когато сместа заври, прибавете скаридите. Покрийте и варете на умерено слаб огън за 4 мин.
5. Междувременно изплакнете рибата и я нарежете на кубчета от по 1 см.
6. Прибавете ги в соса, покрийте съда и варете 3 - 4 мин.
7. Прибавете нарязания кориандър и сол и пипер на вкус.
8. Налейте в отделни купички за сервиране.
9. Украсете с добре измити стъкчета кориандър и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ