Задушени зеленчуци в масло и заливка от яйца
Здравословна храна от зеленчуци с яйца и масло на дебел омлет.
Необходими продукти:
- 1 тиквичка
- 1 морков
- парче праз лук - около 100 грама
- 1/2 червена сладка чушка
- 1 твърд червен домат
- листа пресни магданоз и копър или едно от двете по желание
- 3 яйца
- 100 мл мляко
- сол и пипер на вкус
- лют пипер по желание
- 20 г масло
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно тиквичката, моркова, чушката и домата. Празия лук нарежете на тънки кръгчета.
2. Разтопете маслото в тиган с диаметър 24 см на умерен огън, изсипете зеленчуците, овкусете със сол и пипер, гответе и бъркайте докато зацвърчат. Намалете леко огъня и сложете капак. Оставете за 5 минути.
3. През това време разбийте яйцата, сипете млякото в тях и добавете по шипка сол и пипер, както и лют пипер по желание. Размешайте хубаво.
4. Залейте зеленчуците с яйцата и без да разбърквате сложете капака отново за 10-12 минути.
5. Наситнете си листата копър и/или магданоз и поръсете готовото ястие с тях. Разрежете на 2 или 4 триъгълни парчета и сервирайте.
Източчнник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ