Бъркани яйца с тиквички и сирене на фурна
Зеленчукова фритата - бъркани яйца със зеленчуци и сирене.
Бон Апети
Излъчен на 17.04.2018
Солено брюле - така изглежда тази вкусна зеленчукова фритата с тиквички и сирене, която Лора и Стоян приготвят в индивидуални формички, но никак не пречи да я изпечете в тава и да я превърнете в огромен пухкав омлет на фурна по италиански. Липсата на месо се попълва от аромата на пресни зеленчуци с дъх на пролет, защото освен сиренето във фритата влизат пресен лук, пресен чесън, тиквички и джоджен. Така ястието става хем леко, хем засищащо.
Първо рендосваме тиквичките и ги осоляваме. Оставяме да отцедят водата си, а през това време наситняваме пресния лук, чесъна и джоджена, а също така и разбиваме яйцата, като след това им добавяме кисело мляко, сол и пипер. В сгорещен зехтин се запържват съвсем леко лука и чесъна. Към тях се добавят отцедените тиквички и джоджена. Подправя се, маха се от котлона и след леко охлаждане се добавя към яйцата. Разбърква се и се натрошава сирене. След това сместа за своеобразния омлет се прехвърля в съд за печене.
Върху вече готовата за печене смес се натрушава още сирене и фритата се пече за 15-тина минути на фурна. Ако е в голяма тава, можете да готвите дори и 20 минути. А после се превръща в идеалния обяд или лека вечеря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ