Завързана петъчна питка и нетрадиционно реване
Трудно | Порции 4-8
| Видяна: 4042
Турска супа с телешко и странни лозови сарми.
Епизод 150 - Сезон 3
Дължина: 24:32
Излъчено на: 2013-02-22 11:30
Днес ще готвим:
- Обемна домашна завързана питка, от която домът ви ще заухае на уют.
- Засищаща супа с нахут, булгур, телешко и мента.
- Обикновени лозови сарми с кайма, ориз и необикновени подправки.
- Савари или рум баба - сиропиран тестен десерт от семейството на реването с ром и портокалови кори.
Най-важните съставки
брашно, булгур, вода, грах, естрагон, жълтък, захар, зелен лук, зехтин, кайма, кисело мляко, копър, куркума, лимон, лимонов сок, лук, магданоз, масло, мая, мента, мляко, нахут, олио, ориз, портокал, портокалови кори, пресен лук, ром, сол, сол и пипер, телешка кайма, телешко, телешко филе, черен пипер, чили на прах, яйце
Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 6 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ