Желирана торта със сметана и пандишпан
Шарен десерт с желирани парченца в сметанова обвивка.
Необходими продукти:
- 6 пакетчета желе с различни цветове
- 30 грама желатин
- вода
- 1 литър заквасена сметана
- 1 ч.ч. захар
- пандишпанов блат (или любимият ви кекс или пандишпан, който сте приготвили по домашна рецепта - не ви трябва повече от 300-400 грама)
Начин на приготвяне:
1. Направете желетата според инструкциите на опаковката и ги изчакайте да стегнат добре.
2. Разтворете 30-те грама желатин във вода, която да не завира, а само да къкри.
3. Разбийте сметаната със захарта и добавете разтворения желатин.
4. Накъсайте пандишпановия блат, а шарените парченца желатин нарежете на хапки и смесете свичко с желираната сметана.
5. Намазнете купа за кейк и изсипете вътре сместа. Приберете в хладилник за една нощ.
6. Внимателно извадете сладкиша от купата и му се насладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ