Регистрация

Желирана торта със сметана и пандишпан

Желирана торта със сметана и пандишпан
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5967

Шарен десерт с желирани парченца в сметанова обвивка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 пакетчета желе с различни цветове
  • 30 грама желатин
  • вода
  • 1 литър заквасена сметана
  • 1 ч.ч. захар
  • пандишпанов блат (или любимият ви кекс или пандишпан, който сте приготвили по домашна рецепта - не ви трябва повече от 300-400 грама)

Начин на приготвяне:

1. Направете желетата според инструкциите на опаковката и ги изчакайте да стегнат добре.

2. Разтворете 30-те грама желатин във вода, която да не завира, а само да къкри.

3. Разбийте сметаната със захарта и добавете разтворения желатин.

4. Накъсайте пандишпановия блат, а шарените парченца желатин нарежете на хапки и смесете свичко с желираната сметана.

5. Намазнете купа за кейк и изсипете вътре сместа. Приберете в хладилник за една нощ.

6. Внимателно извадете сладкиша от купата и му се насладете. 

сметанова торта с парчета шарено желе

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта