Регистрация

Есфира - банички с телешко и чушки

Есфира - банички с телешко и чушки
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5061

Хрупкави пирожки с телешка кайма и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. универсално брашно
  • 4 пакетчета бързо набухваща мая
  • 1 с.л. гранулирана захар
  • 250 г маргарин
  • 1 с.л. сол
  • 2 ч.ч. мляко
  • 1 яйце

За плънката:

  • 1,5 кг телешка кайма
  • 2 глави лук, нарязани на кубчета
  • 2 зрели домата, нарязани на кубчета
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  • сол и смлян пипер
  • 4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олиото в тенджерка и запържете леко лука, доматите и чушката, овкусени със сол и пипер.

2. Прибавете телешката кайма и запържете до покафеняване.

3. В купа смесете 1 ч.ч. брашно с мая, захар и сол.

4. Сгорещете млякото с маргарина и го изсипете при сухите съставки. Разбъркайте много добре в купата.

5. Смесете яйцето и останалото брашно до оформянето на меко тесто. Омесете върху леко набрашнена повърхност до гладкост и еластичност.

6. Разточете тестото на въженце и нарежете на парчета с дължина 5 см.

7.Покрийте ги и оставете да престоят за 2 ч. на топло или до удвояване на обема им.

8. Приплескайте всяко парче с точилка върху набрашнена повърхност и поставете плънката в центъра.

9. Прегънете тестото върху плънката от трите страни, за да я увиете вътре, така че да се получи триъгълник.

10. Сложете пълнените триъгълници със залепените ръбчета тесто надолу в голяма набрашнена тавичка за печене, като оставите достатъчно място помежду им, тъй като ще се надигнат.

11. Оставете ги да втасат докато загреете фурната на 200°С.

12. Намажете с жълтък и печете 25 - 35 мин. или до златисто-кафяво.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта