Есенна пилешка супа с много зеленчуци
Супа от пилешки гърди с кореноплодни зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 02.10.2017
Обикновена пилешка супа - това няма да видите в тази рецепта, защото супата, която приготвят Лора и Стоян е истински кулинарен шедьовър с много продукти, сготвени така, че да освободят идеално вкусовете си и да ги обогатят с аромати на билки. Тук взаимстваме от модерната кухня, за да направим едно старо като Света ястие в нов стил. Гарантирано е изключително вкусно, но ще трябва да си отделите повече от час време в кухнята и поне два часа от стартирането на готвенето до сядането на трапезата.
Първо се правят картофени ньоки, които можете да си купите в готов вариант и от магазина. Следва да се нарежат на кубчета зеленчуците и да се запържат в зехтин. След това се заливат с пилешки бульон, добавя им се доматен концентрат, мащерка и риган и остават да покъкрят докато приготвим и останалата част.
Пилешки гърди се обтриват със сол и пипер и се запържват в зехтин. После се нарязват на кубчета. Накрая в тенджерата при моркови, целина, тиква и печен карамелен чесън на фурна влизат пилешките хапки и ньоките и всичко се готви до получаването на идеалната супа. А за да е съвсем съвършена, се поднася с рендосано жълто сирене и пресни листенца босилек. По желание си сервирайте и хляб към ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ