Емпанадас де карне - емпанади с месо
Аржентински кнедли с телешко.
Необходими продукти:
За тестото за емпанадас:
- 2 чаши брашно
- 1/3 чаша свинска мас
- 2 ч.л. бакпулвер
- сол
- топла вода
За пълнежа за емпанадас:
- половин кг смляно говеждо
- 1 глава лук
- 1 зелена чушка камба/пипер
- 2 скилидки чесън
- магданоз
- кимион
- сол и пипер на вкус
- 2-3 твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
За тестото за емпанадас:
1. Смесете брашното, солта и бакпулвера.
2. Нарежете свинската мас и я намачкайте с пръсти, докато стане на груби трохи (сякаш ще правите пай).
3. Добавете топлата вода и замесете тестото.
4. Месете, докато оформите мека топка.
5. Нарежете тестото на 12 парчета.
6. Разточете всяко парче и го изрежете в 12 см кръгче.
7. Изразходвайте цялото тесто, като го правите на кръгчета.
За емпанадас де карне:
1. Запържете смляното говеждо с лук, зелен пипер и чесън.
2. Добавете магданоз и кимион (аз сложих много и от двете, особено от кимиона)
3. Овкусете със сол и пипер.
4. Когато е готово, нарежете яйцата и внимателно ги разбъркайте в сместа.
5. С лъжица изсипете от сместа върху кръгчетата тесто и ги прегънете. Натиснете краищата с вилица.
6. Пържете в дълбока мазнина, докато станат златисто кафяви, или ги изпечете (ако ще ги печете, намажете повърхността им с яйце).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ