Регистрация

Емпанадас де карне - емпанади с месо

Емпанадас де карне - емпанади с месо
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 9440

Аржентински кнедли с телешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото за емпанадас:

  • 2 чаши брашно
  • 1/3 чаша свинска мас
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • сол
  • топла вода

За пълнежа за емпанадас:

  • половин кг смляно говеждо
  • 1 глава лук
  • 1 зелена чушка камба/пипер
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз
  • кимион
  • сол и пипер на вкус
  • 2-3 твърдо сварени яйца

Начин на приготвяне:

За тестото за емпанадас:

1. Смесете брашното, солта и бакпулвера.

2. Нарежете свинската мас и я намачкайте с пръсти, докато стане на груби трохи (сякаш ще правите пай).

3. Добавете топлата вода и замесете тестото.

4. Месете, докато оформите мека топка.

5. Нарежете тестото на 12 парчета.

6. Разточете всяко парче и го изрежете в 12 см кръгче.

7. Изразходвайте цялото тесто, като го правите на кръгчета.

За емпанадас де карне:

1. Запържете смляното говеждо с лук, зелен пипер и чесън.

2. Добавете магданоз и кимион (аз сложих много и от двете, особено от кимиона)

3. Овкусете със сол и пипер.

4. Когато е готово, нарежете яйцата и внимателно ги разбъркайте в сместа.

5. С лъжица изсипете от сместа върху кръгчетата тесто и ги прегънете. Натиснете краищата с вилица.

6. Пържете в дълбока мазнина, докато станат златисто кафяви, или ги изпечете (ако ще ги печете, намажете повърхността им с яйце).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта