Елегантни мъфини тирамису
Къкпкейкове с кафе и шапка от маскарпоне.
Бон Апети
Излъчен на 26.01.2018
Изумително е, че тези вкусни и много красиви кексчета се правят лесно, но е така. В това ни убеждават Лора и Стоян, като ги прготвят за броени минути.
Първо се прави кафе еспресо, в което се разтваря захар и се сипва ром. В друга купа се пресява брашното и се смесва с щипка сол. В трети съд се разбиват яйца със захар и към тях се добавя брашното. След още известно време работа с миксера вече имаме елементарно пандишпаново тесто без набухватели и мазнина. То се пресипва във формички за мъфини, в които можете да поставите от индивидуалните хартиени чашки, за да се вадят и севират по-лесно. После се пекат на 180 градуса.
А докато кексчетата се готвят, си правим крем маскарпоне като разбиваме едноименното сирене с пудра захар и част от кафето с ром. Топлите кексчета сиропираме с охладеното кафе, а крема прибираме в пош. След това оформяме красивата бяла шапчица и по желание за финал я поръсваме с рендосан шоколад, шоколадови капки или шарени стърготини, крокант и каквото още ви идва на ум.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ