Експресен пилаф с пилешко
Пържен ориз с пилешко, лук и моркови.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. ориз
- 600 г сварено пилешко месо
- 2 моркова
- 3 глави лук
- 2 с.л. олио
- 100 г масло
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
* Тази рецепта не претендира да бъде оригинален начин за приготвяне на пилаф, а по-скоро "демо" версия на азиатското ястие. Тя дава идея как да си направим бързо и лесно пилаф, ако нямаме време за всичките стъпки на приготовлението.
1. Кипнете 3,5 ч.ч. вода, посолете я и гответе в нея ориза докато се развари напълно.
2. Наситнете лука и морковите, сгорещете 2 с.л. растителна мазнина и ги запържете в нея докато започнат да потъмняват.
3. Накъсайте или нарежете свареното пилешко месо и го добавете в тигана. Овкусете с подправки и гответе 10-15 минути на умерен огън.
4. Добавете ориза и бучката масло и гответе още 7-8 минути, като периодинчно разбърквате. Ако стане прекалено сухо, добавете няколко лъжици вода или бульон от варенето на месото. Не е препоръчително обаче да се долива течност - направете го само в краен случай.
5. Поднесете топло, като можете да поръсите с наситнен магданоз или кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ