Дяволска торта
Два блата, слепени от нежна сметана и покрити с шоколад.
Необходими продукти:
- 1 ½ ч.ч. брашно
- ¼ ч.л. бакпулвер
- ¼ чаена лъжичка сода
- ½ неподсладено какао
- 8 с.л. (около 120 г) масло
- 1 ¼ ч.ч. захар
- 2 яйца
- 6 с.л. вода
- сметана
Начин на приготвяне:
1. Пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата и какаото.
2. Разбийте маслото със захарта до получаването на пухкав крем.
3. Бъркайки, прибавете яйцата едно по едно, като със всяко яйце добавяте и по 1 супена лъжица брашно.
4. Постепенно добавете и останалата част от брашното, редувайки го с водата.
5. Разделете тестото в две и намазани и набрашнени или покрити с хартия за печене тавички за печене на блатове с размер 20 см.
6. Блатовете се пекат в предварително загрята на 180 C фурна за 50-60 минути или докато се надигнат и стегнат.
7. Оставете блатовете да се охладят в тавичките за 5 минути, след което ги прехвърлете върху решетка да изстинат напълно.
8. Слепете благовете с бита или някаква друга сметана и покрийте отгоре и отстрани тортата с крем или глазура по ваш избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ