Домашни спагети в пилешки бульон
Пилешка супа с фиде, направено вкъщи.
Необходими продукти:
За бульона:
- 500 г пилешко месо (изберете месо, което ще ви трябва за друго готвене, защото в тази рецепта е нужен само бульонът; можете на финала да добавите и накъсаните мръвки в супата, но така няма да се акцентира върху спагетите)
- микс зеленчуци за супа (малка глава лук, парче морков, обелки от целина, дръжки от магданоз)
- подправки за супа (сол, черен пипер, дафинов лист, бахар)
За тестото:
- 150 г брашно
- 2 яйца
- 20 мл мляко
- 1/2 ч.л. сол
- магданоз за гарниране при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо залейте с 1,3 литра вода, добавете зеленчуците и подправките и оставете да се свари за 45 минути.
2. Пресейте брашното в тава, смесете го със солта и направете кладенче. В него чукнете яйцата и налейте млякото. Замесете твърдо нелепнещо тесто и го оставете да почине.
3. Бульона прецедете от месата и овкусителите и върнете обратно в тенджерата. Сложете да кипва отново.
4. Тестото разточете на тънка дълга кора. Всяко тесто е специфично, но когато са много тънки лентите, се късат, затова не прекалявайте с изтъняването и дължината, въпреки че така ястието е по красиво. Нарежете кората на лентички и ги пускайте бързо и чевръсто във врящия бульон. Засечете 3 минути след пускането на последната лентичка. След това махнете супата от котлона и оставете да почине още 3 минути.
5. Сервирайте с поръска от пресни листенца магданоз и по желание накъсано варено пилешко. Можете да покапете и течна сметана, ако харесвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ