Регистрация

Домашни спагети в пилешки бульон

Домашни спагети в пилешки бульон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1475

Пилешка супа с фиде, направено вкъщи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бульона:

  • 500 г пилешко месо (изберете месо, което ще ви трябва за друго готвене, защото в тази рецепта е нужен само бульонът; можете на финала да добавите и накъсаните мръвки в супата, но така няма да се акцентира върху спагетите)
  • микс зеленчуци за супа (малка глава лук, парче морков, обелки от целина, дръжки от магданоз)
  • подправки за супа (сол, черен пипер, дафинов лист, бахар)

За тестото:

  • 150 г брашно
  • 2 яйца
  • 20 мл мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • магданоз за гарниране при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо залейте с 1,3 литра вода, добавете зеленчуците и подправките и оставете да се свари за 45 минути.

2. Пресейте брашното в тава, смесете го със солта и направете кладенче. В него чукнете яйцата и налейте млякото. Замесете твърдо нелепнещо тесто и го оставете да почине.

3. Бульона прецедете от месата и овкусителите и върнете обратно в тенджерата. Сложете да кипва отново.

4. Тестото разточете на тънка дълга кора. Всяко тесто е специфично, но когато са много тънки лентите, се късат, затова не прекалявайте с изтъняването и дължината, въпреки че така ястието е по красиво. Нарежете кората на лентички и ги пускайте бързо и чевръсто във врящия бульон. Засечете 3 минути след пускането на последната лентичка. След това махнете супата от котлона и оставете да почине още 3 минути.

5. Сервирайте с поръска от пресни листенца магданоз и по желание накъсано варено пилешко. Можете да покапете и течна сметана, ако харесвате.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта